Telefoon verzekeren tegen diefstal

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een dure telefoon. Maar omdat we onze telefoon ook vaker met ons meenemen is het ook kwetsbaar. We kunnen het ergens vergeten, het kan vallen uit onze broekzak of we kunnen eten of drinken erop morsen. Daarom nemen sommige mensen een telefoon verzekering.

Op deze pagina vergelijken wij het voor je!

Voordelen
+ Binnen 2 minuten
+ Ook Tablets

Nadelen

- Geen complete inboedel

Voordelen
+  Gespecialiseerd in smartphones
+  Ook laptops

Nadelen

- (nog) geen nadelen

Voordelen
+  Specialist
+  Voordelig
+  Meerdere opties

Nadelen

-  Duits bedrijf

Meer informatie

 

Als je een nieuwe telefoon aanschaft of als het niet ouder is dan 1 jaar, dan kun je soms zelf een korting krijgen. Het geeft je dus een goed. Als je deze schade aan je telefoon wilt laten repareren kunnen de kosten soms heel hoog oplopen. Verzekeren lijkt dus op de uitkomst.

Elke verzekering voor mobiele telefoons heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Ze dekken allemaal verschillende ongevallen en hebben andere voorwaarden. Je kan dus het beste eentje zoeken die precies in jouw situatie past. Sommige verzekeraars dekken tegen vallen en stoten terwijl andere verzekeraars juist weer dekken tegen diefstal of waterschade. Natuurlijk speelt de prijs ook een belangrijke rol bij het kiezen van je telefoon verzekering.

Vaak is het zo dat hoe hoger de prijs is, hoe groter/breder de dekking is van de verzekering. Als je een dure gsm koopt, neem je er automatisch een dure verzekering bij. Als het kapot gaat is het verlies natuurlijk veel groter dan bij een goedkopere gsm. Niet een ieder wil zijn telefoon laten verzekeren en het is zeker geen verplichting. Een verzekering voor je telefoon is gewoon een stukje zekerheid voor jezelf in geval er iets ermee mocht gebeuren.

 

Welke verzekering kiezen?

Er zijn verschillende soorten verzekeringen voor telefoons op de markt. Doordat het aanbod zo groot is verschillende prijzen dan ook. De een nog goedkoper dan de ander. Maar je moet niet alleen op de prijs letten. Neem ook de algemene voorwaarden goed door. Bekijk eerst goed op welke manieren je  telefoon gedekt is voordat je het contract tekent. Aan elke verzekering zijn voorwaarden gebonden. Neem deze ook altijd goed door voordat je het contract afsluit zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

De verzekeraar legt altijd een maximale vergoeding vast in zijn reglement. Deze is bijna in elk geval gelimiteerd en overschrijd de waarde van het toestel niet. Vooral wanneer je een dure telefoon hebt is het belangrijk om dit goed te controleren, zo voorkom je dat je onderverzekerd bent. Slijtage van je telefoon is niet inbegrepen  in de verzekering. Zo zijn er nog een aantal dingen zoals: schrammen, barsten en deuken. Alle oorzaken die komen door dagelijks gebruik van het toestel zijn dus niet inbegrepen.

 

 

Wacht niet Langer

 Verzeker je telefoon vandaag nog