Telefoon verkopen

Een telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven. Wij gebruiken onze telefoon elke dag en nemen het ook overal waar we gaan mee. Het is handig en makkelijk in gebruik en functioneert net een kleine computer.

Wij leggen je uit hoe je een oude telefoon kunt verkopen.

Voordelen
+ Binnen 2 minuten
+ Ook Tablets

Nadelen

- Geen complete inboedel

Voordelen
+  Gespecialiseerd in smartphones
+  Ook laptops

Nadelen

- (nog) geen nadelen

Voordelen
+  Specialist
+  Voordelig
+  Meerdere opties

Nadelen

-  Duits bedrijf

Meer informatie

 

Op onze telefoon slaan we dan ook bijna alles op, belangrijke documenten, foto’s, onze e-mails en veel meer. Elk jaar komen er ook steeds meer nieuwe telefoons op de markt, de een met nog meer functionaliteiten dan de ander. Maar omdat we onze telefoon zo vaak meenemen is de kans op risico’s ook veel groter. Dit maakt dat mensen hun telefoon laten verzekeren. Maar hoe staat het dan ermee als je je telefoon gaat verkopen?

Veel mensen hebben één of meer telefoons in huis liggen als reserve toestel. Meestal liggen deze telefoons na enkele jaren nog steeds in een lade zonder als reserve toestel te zijn gebruikt. Op die manier daalt zo een telefoon dan in waarde. Dat is jammer, want je kan de telefoon eigenlijk verkopen. Een makkelijke manier is om eerst aan je omgeving te vragen wie er een telefoon zou willen kopen. Ook kun je het via een online platform verkopen. Daar kun je eenvoudig gebruikte telefoons verkopen tegen een eerlijke prijs. Als je dus een nieuwe telefoon gaat aanschaffen dan kun je de oude direct verkopen. De telefoon kan weer worden hergebruikt door iemand anders. Ook voorkom je daarmee dat toestellen die na jaren ongebruikt zijn blijven liggen worden weggegooid.

Hoe een oude telefoon te verkopen?

Online is het eenvoudig  om je gebruikte telefoon te verkopen. Via daarvoor geschikte verkoop sites kun je elk merk verkopen. Je zet wat extra informatie van je telefoon op de site en kunt een prijs bepalen. Als je niet zeker weet hoeveel je ervoor moet vragen kun je kijken naar wat andere verkopers vragen voor een soortgelijke telefoon. Op die manier heb je een beeld hoeveel je eraan kunt verdienen. Bij het verkopen van een telefoon is ook de kwaliteit belangrijk. Als koper zou jij ook meer betalen voor een iets oudere telefoon, maar die er nog goed uitziet en goed werkt. Als verkoper moet je dus met dezelfde gedachten je oude telefoon verkopen. Ook moet je eerlijk zijn over de gebruikssporen van je telefoon. Ziet het toestel er nog goed uit of zijn er krassen of andere beschadigingen?

Waarom telefoon verkopen?

Wanneer je je telefoon niet meer gebruikt, ligt deze ergens doelloos in huis. Je zou dergelijke producten dus een nieuw leven kunnen geven. Wanneer je ervoor kiest om je oude telefoon te verkopen, betekent dit dat het apparaat niet bij het afval terechtkomt. Een ander zou het namelijk wel goed kunnen gebruiken. Is je telefoon verzekerd en ga je het dus verkopen? Vergeet dan niet om de verzekering over te  schrijven op je nieuwe telefoon. Op je nieuwe telefoon krijg je namelijk garantie, maar dit geldt allleen voor een bepaalde periode. Gebeurt er iets met je nieuwe telefoon binnen het garantie termijn, dan heb je recht op vervanging of reparatie. Als de garantie periode voorbij is komen de kosten voor reparatie uit je eigen zak.

Hoe hoog het bedrag is dat je voor een (defecte) telefoon kunt krijgen hangt van de mate van schade af. Met hele lichte schade dat vrijwel niet te voelen is kun je misschien nog het volledige bedrag krijgen, maar voor schade dat voelbaar is niet. Bij het bepalen van de waarde kijkt de koper naar de kosten van reparaties die nodig zijn. Deze kosten worden van de oorspronkelijke waarde afgehaald. Het bedrag dat overblijft is dus de prijs die de koper gaat willen betalen voor jou telefoon.

 

 

Wacht niet Langer

 Verzeker je telefoon vandaag nog