Smartphone verkopen

Ieder jaar komen er steeds nieuwere smartphone’s op de markt, de een nog geavanceerder dan de ander. Van de nieuwste iPhones tot de laatste modellen van de Samsung Galaxy series. Met al deze nieuwe modellen smartphones wordt er dus weinig aandacht besteed aan tweedehandse smartphones.

Wij leggen je uit wat je kunt doen met je tweedehandse smartphones.

Voordelen
+ Binnen 2 minuten
+ Ook Tablets

Nadelen

- Geen complete inboedel

Voordelen
+  Gespecialiseerd in smartphones
+  Ook laptops

Nadelen

- (nog) geen nadelen

Voordelen
+  Specialist
+  Voordelig
+  Meerdere opties

Nadelen

-  Duits bedrijf

Meer informatie

 

Omdat de nieuwe modellen steeds sneller op de markt komen zijn consumenten snel geneigd om hun ‘oude’ smartphone te verkopen in ruil voor de nieuwe. De markt van tweedehandse en refurbished smartphones groeit dan  ook steeds sneller.  Als je tegenwoordig een nieuwe smartphone koopt dan heeft vrijwel iedere provider een programma waarbij je je oude smartphone kan inleveren.

De markt van tweedehands smartphones groeit snel en waardoor er tegenwoordig veel vraag is naar oude smartphones. Een recycling bedrijf die gespecialiseerd is in het demonteren en hergebruiken van onderdelen kan met behulp van de componenten die eruitgehaald worden weer nieuwe smartphones op de markt brengen. Dit worden refurbished smartphones genoemd. Doordat steeds meer bedrijven zich hierin specialiseren stijgt ook de prijs die je krijgt voor een oude smartphone.

Een smartphone verkopen

Ligt er thuis een oude smartphone in je kast? Dan is het slim en verstandig om deze te verkopen. Je kunt er nu immers nog geld voor krijgen. Hoe langer de smartphone in de kast ligt hoe minder de waarde ervan wordt. Een smartphone levert vandaag meer op dan volgende week. Een smartphone verkopen kan bij verschillende opkopers. Je oude smartphone verkopen is dus een goed alternatief. Je verdient er een leuk bedrag mee en daarmee kun je een nieuwe smartphone kopen. Ook wordt iemand anders blij door jouw ‘oude’ smartphone op te kopen. Het is dus een win-win situatie.

 

Voordat je je oude smartphone verkoopt, is het wel zo hygiënisch om hem eerst goed schoon te maken. In de meeste gevallen is een zakdoek of microvezeldoekje dat je bij de drogist of supermarkt haalt al voldoende. Er zijn ook speciale reinigingsdoekjes voor beeldschermen waarmee het allemaal  wat makkelijker gaat. Als je toestel stof- en waterbestendig is, kun je hem een keer goed schoonmaken met een vochtig lapje.  Gebruik geen zeep of ander schoonmaakmiddel, maar alleen water. Wat voor je smartphone geldt, geldt ook voor je accessoires. Zeker als je je oplader of oordopjes overal mee naartoe neemt, is het belangrijk om deze eerst goed schoon te maken voordat je het gaat verkopen. Als jij een smartphone van een ander zou kopen zou je het ook op prijs stellen als het er netjes uitzag.

Alle accessoires verkopen

Heb je nog ergens de originele doos liggen en alle bijbehorende onderdelen van je smartphone? Dan is het een aanrader om deze te zoeken. Hobbyisten die oude mobiele telefoons verzamelen willen deze het liefst zo compleet mogelijk, dus inclusief alle toebehoren. En het liefst natuurlijk zo onbeschadigd mogelijk. Smartphones die te koop worden aangeboden met (originele) doos, oplader en andere accessoires, leveren over het algemeen meer op dan telefoons waar deze zaken ontbreken.

Afgezien van hobbyisten willen potentiële kopers vanzelfsprekend dat hun aankoop zo compleet mogelijk is. Zou jij een telefoon van iemand kopen als de bijbehorende oplader ontbreekt? Waarschijnlijk niet, omdat je dan alsnog op zoek moet gaan naar een originele of alternatieve lader. Oordopjes die ontbreken is vaak niet zo’n ramp: vanuit hygiënisch oogpunt kun je beter je eigen headset gebruiken.

Waar kan ik mijn smartphone verkopen?

De bekendste en meest gebruikte platform is een online verkoop site speciaal gericht op smartphones. Met  veel potentiële kopers is je oude smartphone  binnen de kortste keren verkocht. Vergeet niet om zelf een aantal foto’s te maken en deze bij de advertentie te plaatsen. Gebruik geen foto’s van internet, maar maak  je eigen foto’s.

 

 

Wacht niet Langer

 Verzeker je telefoon vandaag nog