Telefoon verzekeren

Mobiele telefoons worden steeds duurder, slimmer en hebben elk jaar weer de nieuwste snufjes. Wanneer je een nieuwe telefoon aanschaft zal de verkoper je dan ook vragen of je het wilt verzekeren. Omdat we onze telefoon overal meenemen moeten we er ook voorzichtig mee zijn. Het kan uit je zak vallen en je scherm gaat eraan of het wordt nat en functioneert dan niet meer goed. Het klinkt dus wel goed om je telefoon te laten verzekeren.

Op deze pagina vergelijken wij de beste telefoonverzekering voor je!

Voordelen
+ Binnen 2 minuten
+ Ook Tablets

Nadelen

- Geen complete inboedel

Voordelen
+  Gespecialiseerd in smartphones
+  Ook laptops

Nadelen

- (nog) geen nadelen

Voordelen
+  Specialist
+  Voordelig
+  Meerdere opties

Nadelen

-  Duits bedrijf

Meer informatie

 

Een mobiele telefoon is een kostbaar bezit die je overal meeneemt. Als je naar het werk gaat, feestjes  en zelfs op vakantie. Als je dus een telefoon aanschaft is het goed om deze ook te laten verzekeren. Denk maar aan schade die je telefoon kan oplopen als het gestolen wordt of als je het ergens bent kwijtgeraakt. Als je een nieuwe telefoon aanschaft of als het niet ouder is dan 1 jaar, dan kun je soms zelf een korting krijgen. Het geeft je dus een goed gevoel als je weet dat je kostbare apparaat verzekerd is tegen onvoorziene gevallen. Verloren, laten vallen, waterschade of gestolen: een ongeluk zit in een klein hoekje. Als je deze schade aan je telefoon wilt laten repareren kunnen de kosten soms heel hoog oplopen. Verzekeren lijkt dus op de uitkomst.

De premie voor een telefoonverzekering kan soms ook heel hoog lijken. Daarom is het aan te raden om na aanschaf meteen je telefoon te laten verzekeren. Vooral als je veel op reis gaat met je telefoon is dit handig om te doen. De kosten zijn hoog omdat een telefoon een kostbaar en kwetsbaar voorwerp is. Je hebt er al je contacten opstaan, foto’s van je familie en vriendin en ook belangrijke documenten.

Dubbel verzekerd

Het risico van een telefoonverzekering is dat je met een specifieke smartphoneverzekering dubbel verzekerd bent. Vaak ben je al tegen verlies of diefstal van je mobiele telefoon verzekerd via een inboedel- of reisverzekering. Je betaalt dus extra kosten zonder dat je het door hebt. Daarnaast krijg je op een mobiele telefoon ook garantie. Die beschermt de koper tegen problemen of fouten van de telefoon, maar alleen binnen de garantieperiode.

Is het belangrijk om mijn telefoon te verzekeren?

Dit hangt van jezelf af. Niet een ieder wil zijn telefoon laten verzekeren en het is zeker geen verplichting. Een verzekering voor je telefoon is gewoon een stukje zekerheid voor jezelf in geval er iets ermee mocht gebeuren. Het kan zijn dat je telefoon wordt gestolen, beschadigd of dat je het ergens kwijtraakt of vergeet in de bus of metro. Sommige verzekeringsmaatschappijen dekken zelfs waterschade of een technisch defect aan je telefoon.

De mobiele telefoon heeft in de loop der jaren een belangrijke plek in onze leven gekregen. Wij gebruiken het steeds vaker en ook intensiever. Dit omdat smartphones elk jaar weer de nieuwste snufjes bijkrijgen. Een smartphone is net een mini-computer die je overal mee kunt nemen. Omdat we het praktisch altijd bij ons hebben wordt de telefoon ook steeds vaker aan risico’s blootgesteld. Je kent het wel, je hebt net een nieuwe telefoon en je laat hem vallen. Of nog erger, het wordt gestolen of je verliest het. Met een telefoonverzekering ben je tegen dit soort vervelende gebeurtenissen verzekerd en worden de kosten (gedeeltelijk) vergoed. Bovendien wordt je telefoon bij schade gerepareerd door erkende reparateurs met originele onderdelen.

Gaat je telefoon kapot zonder aanwijsbare reden? Dan kun je aanspraak maken op je garantie. Maar  gaat je telefoon kapot door schade? Dan dekt de garantie vaak niets. Een verzekering voor je telefoon hoeft ook niet veel te kosten. Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij en de prijs van je telefoon. Ook zorgen de verzekeringsmaatschappijen ervoor dat je je telefoon na schade zo snel als mogelijk terugkrijgt. Het voordeel van een specifieke verzekering voor je telefoon is dat deze verzekeringen over het algemeen een zeer snelle service hebben.

Wat wordt er gedekt met een telefoonverzekering?

 • Complete dekking van je telefoon
 • Schade door vallen of stoten
 • Schade veroorzaakt door anderen
 • Schade door kortsluiting
 • Bedieningsfouten
 • Waterschade
 • Diefstal

Tips voor het afsluiten van een telefoonverzekering

Bekijk van te voren welke verzekeringen je al hebt lopen om te voorkomen dat je je dubbel verzekert. Ook krijg je zelf nog een garantie regeling bij de aanschaf van een nieuwe telefoon. Mocht er een defect optreden binnen die periode dan heb je recht op vervanging of reparatie van de telefoon. Het is dus altijd goed om na te denken voordat je deze verzekering gaat aansuiten. Hieronder volgen er een paar tips:

 • Als je niet zeker weet of het nodig is, sluit dan niet meteen een verzekering af als je net een nieuwe telefoon hebt gekocht.
 • Vraag naar informatie over de verzekering, zodat je dit thuis rustig kunt doornemen.
 • Verzeker alleen een risico die je zelf niet kunt dragen.
 • Koop je een nieuw toestel? Vergeet dan niet om de verzekering over te zetten.

Wacht niet Langer

 Verzeker je telefoon vandaag nog