Aansprakelijkheidsverzekering telefoon

WA staat voor wettelijk aansprakelijkheid. Een wettelijk aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat de schade die jij hebt toegebracht aan een ander gedekt kan worden. Het kan gaan om materiële schade maar ook om lichamelijke letsels.

Voordelen
+ Binnen 2 minuten
+ Ook Tablets

Nadelen

- Geen complete inboedel

Voordelen
+  Gespecialiseerd in smartphones
+  Ook laptops

Nadelen

- (nog) geen nadelen

Voordelen
+  Specialist
+  Voordelig
+  Meerdere opties

Nadelen

-  Duits bedrijf

Meer informatie

 

Het kan een keer voorkomen dat je per ongeluk schade toebrengt aan iemand anders of aan zijn eigendom. Er zijn twee mogelijkheden: een aansprakelijkheidsverzekering voor alleenstaanden of een gezinsdekking. Een gezinsdekking is dus geschikt voor je partner en je kinderen, een ieder die inwonend is dus. Woon je alleen dan kun je kiezen voor de alleenstaande dekking. Een aansprakelijkheidsverzekering kan dus van groot belang zijn.

Als je zelf woont dan is het vanzelfsprekend dat je zo een verzekering voor jezelf aansluit. Mocht je kinderen hebben of een partner dan kun je zo een verzekering voor het hele gezin afsluiten. Ook je huisdier(en) kun je opnemen in de verzekering. Je kunt nooit van tevoren weten wanneer je iets omver stoot of als je huisdier krassen toebrengt aan de nieuwe auto van de buren. Als het om een grote schade gaat of letsel schade wil je je niet afvragen hoe je dit allemaal gaat betalen.

Veroorzaak je schaden aan een laptop of mobiel van iemand anders, dan wordt deze gedekt door de verzekering. Een WA verzekering van je telefoon valt dus onder de aansprakelijkheidsverzekering omdat het deel uitmaakt van je inboedel. Uiteraard mag deze schade niet opzettelijk veroorzaakt zijn. Elke verzekering voor mobiele telefoons heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Ze dekken allemaal verschillende ongevallen en hebben andere voorwaarden. Je kan dus het beste eentje zoeken die precies in jouw situatie past. Sommige verzekeraars dekken tegen vallen en stoten terwijl andere verzekeraars juist weer dekken tegen diefstal of waterschade. Natuurlijk speelt de prijs ook een belangrijke rol bij het kiezen van je telefoon verzekering. Een verzekering voor je telefoon is gewoon een stukje zekerheid voor jezelf in geval er iets ermee mocht gebeuren.

Met een uitgebreide dekking kun je schade aan een tablet, smartphone of ander mobiel apparaat claimen. Heb je smartphone uit je broekzak in het toilet laten vallen of iets te drinken erop gemorst dan valt dit onder onopzettelijke schade en  wordt alleen gedekt met een all risk of complete inboedelverzekering. Maar  dit geldt niet voor alle verzekeringen. In sommige voorwaarden zijn tablets en smartphones specifiek uitgesloten, of geldt een eigen risico voor deze producten, omdat ze zo schadegevoelig zijn. Controleer dus je polisvoorwaarden om zeker ervan te zijn als tablet of mobiel ook is mee verzekerd.  Vaak ben je  ook ongemerkt dubbel verzekerd met een verzekering voor je mobiele telefoon.

Diefstal uit je woning valt bijvoorbeeld al onder een inboedelverzekering. Veel inboedelverzekeringen dekken tegenwoordig ook spullen die meegenomen worden. Ook reisverzekeringen dekken vaak diefstal van  mobiele telefoons. Je betaalt dus extra kosten zonder dat je het door hebt. Weeg bij de keuze voor een mobiele telefoon verzekering  dus goed af welke verzekeringen je reeds hebt lopen en hoe groot het risico is dat je je mobiele telefoonverzekering werkelijk nodig gaat hebben. Ten slotte is er op nieuwe mobiele telefoons vaak een een garantie van toepassing. Dit geldt voor een jaar en soms twee jaren.

 

Wacht niet Langer

 Verzeker je telefoon vandaag nog