Toestelverzekering
Iedereen die jij kent heeft tegenwoodig een smartphone. Het is een handig apparaat die je makkelijk in je zak kunt stoppen en overal mee naartoe kunt nemen. Ook beschikken smartphones over een heleboel handige snufjes. Omdat we het apparaat altijd bij ons hebben en ook overal meenemen is de kans op schade groot.
Verzeker je toestel met de beste verzekering!
Voordelen
+ Binnen 2 minuten
+ Ook Tablets
Nadelen
- Geen complete inboedel
Voordelen
+ Gespecialiseerd in smartphones
+ Ook laptops
Nadelen
- (nog) geen nadelen
Voordelen
+ Specialist
+ Voordelig
+ Meerdere opties
Nadelen
- Duits bedrijf
Meer informatie
Je toestel kan per ongeluk uit je zak vallen of je morst er per ongeluk iets te drinken op. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de veelvoorkomende ongevallen met een smartphone. Schade, zowel herstelbaar als onherstelbaar, kan je aardig wat geld kosten. Die kosten kun je voorkomen met een toestelverzekering, maar heb je die wel nodig?
Diverse winkelketens, webwinkels en zelfs providers bieden verzekeringen aan voor mobiele telefoons. Dit soort verzekering biedt dekking tegen verlies, diefstal of schade van een mobiele telefoon. Omdat een mobiele telefoon vaak een dure aanschaf is en men het vaak meeneemt nemen veel mensen een verzekering voor hun telefoon. Het kenmerk van elke verzekeringmaatschappij is dat zij de klanten tegen een bepaald bedrag verzekeren. De premie die je betaalt is een vergoeding voor het risico die de verzekeraar voor je dekt, in dit geval jouw telefoon. De premie is dus gelijkwaardig aan de waarde van je telefoon, hoe duurder je telefoon is hoe meer je aan premie betaald.
De verzekeraar legt altijd een maximale vergoeding vast in zijn reglement. Deze is bijna in elk geval gelimiteerd en overschrijd de waarde van het toestel niet. Vooral wanneer je een dure telefoon hebt is het belangrijk om dit goed te controleren, zo voorkom je dat je onderverzekerd bent. Slijtage van je telefoon is niet inbegrepen in de verzekering. Zo zijn er nog een aantal zaken zoals: schrammen, barsten en deuken. Alle oorzaken die komen door dagelijks gebruik van het toestel of die je zelf hebt aangebracht zijn dus niet inbegrepen.
Het risico van een toestelverzekering is dat je met een specifieke smartphoneverzekering dubbel verzekerd bent. Vaak ben je al tegen verlies of diefstal van je mobiele telefoon verzekerd via een inboedel- of reisverzekering. Je betaalt dus extra kosten zonder dat je het door hebt. Daarnaast krijg je op een mobiele telefoon ook garantie. Die beschermt de koper tegen problemen of fouten van de telefoon, maar alleen binnen de garantieperiode.
Niet een ieder wil zijn telefoon laten verzekeren en het is zeker geen verplichting. Een verzekering voor je telefoon is gewoon een stukje zekerheid voor jezelf in geval er iets mee mocht gebeuren. Het kan zijn dat je telefoon wordt gestolen, beschadigd of dat je het ergens kwijtraakt of vergeet in de bus of metro. Sommige verzekeringsmaatschappijen dekken zelfs waterschade of een technisch defect aan je telefoon.
De mobiele telefoon heeft in de loop der jaren een belangrijke plek in onze leven gekregen. Wij gebruiken het steeds vaker en ook intensiever. Dit omdat smartphones elk jaar weer de nieuwste snufjes bijkrijgen. Het is daarom wel een goed idee om een toestelverzekering te overwegen. Met zo een verzekering ben je tegen dit soort vervelende gebeurtenissen verzekerd.