Ben je een student en heb je je laptop de hele dag nodig tijdens colleges? Of werk je op locatie en wil je lader niet de hele tijd meesjouwen? Steeds meer laptops hebben een langere levensduur, zodat je een hele dag zonder opladen kunt werken. Na verloop van tijd kan het echter voorkomen dat de accu aanzienlijk minder lang mee gaat. Om dit voorkomen, zetten we drie tips om de accuduur van je laptop te verlengen op een rij. Zeker met de nieuwe laptops met touchscreens en HD-displays vragen we steeds meer van de batterijen, natuurlijk.

Lege accu vermijden

We beginnen met een tip die gemakkelijk is toe te passen: laat de laptopaccu niet te vaak helemaal leeg lopen. Dit kan namelijk slecht zijn voor je laptop en om deze reden is het beter om de accu leeg te laten lopen tot ongeveer 20%. Vervolgens kun je de accu opladen tot 100%. Als deze is opgeladen, raden we je aan om de adapter te verwijderen. Daarnaast kun je de spaarstand gebruiken om de levensduur van je laptop te verlengen als deze bijna leeg is. Het display van de laptop verbruikt namelijk veel energie en als deze gedimd wordt, bespaar je logischerwijs tijd.

Zorg goed voor je laptop

Naast het vermijden van een lege accu is het belangrijk dat je goed voor je laptop zorgt. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar is het in veel gevallen niet. Wist je dat de opbergplaats van de laptop invloed heeft op de accuduur? Zorg ervoor dat de laptop altijd op een droge plek neerlegt, het liefst bij kamertemperatuur.

Daarnaast is het belangrijk dat je een goede adapter gebruikt. Je hebt de keuze uit merkadapters of namaak exemplaren. De juiste adapter vinden is makkelijker dan je denkt en doe je gewoon online of laat je adviseren in een elektronicawinkel.

Accu vervangen

Heb je alles geprobeerd, maar begeeft de accu het na een korte tijdsperiode? Dan kan het verstandig zijn om de accu te vervangen. Bij Laptopaccushop.nl vind je verschillende soorten accu’s en adapters voor alle laptopmerken. Een accu vervangen kan in verschillende situaties een goed idee zijn. Als de laptop erg heet wordt of deze niet meer gebruikt kan worden zonder netstroom wordt er aangeraden om de laptopaccu te vervangen. Houd er rekening mee dat dit niet bij alle laptops mogelijk is. Niet alle apparaten hebben een makkelijk vervangbare accu.

Rate this post