Bij de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon is de batterij een van de belangrijkste aspecten waar we naar kijken. We willen natuurlijk wel de hele dag kunnen Whatsappen en Netflixen via de smartphone zonder op te laden. Merk je dat je huidige telefoon steeds minder lang mee gaat? Of wil je voorkomen dat de levensduur van je batterij minder wordt? We zetten drie praktische tips over het opladen van je smartphone op een rij.

De batterij hoeft niet volledig leeg te zijn

Wist je dat je smartphone niet volledig leeg hoeft te zijn voordat je deze mag opladen? Het vaak kort opladen van je smartphone is zelfs beter voor de batterij. Je kunt de telefoon het beste een paar keer kort opladen, dan één lange laadbeurt. Daarnaast is het ook beter als je de batterij niet volledig leeg laat lopen. Dit kan namelijk na verloop van tijd slecht zijn voor de levensduur van de telefoon. Het is het beste als je de batterij tussen de 10 en 90% hebt opgeladen. De batterij behoudt het langst zijn capaciteit als je deze niet tot 0% laat leeglopen.

De originele lader werkt het best

Als je een nieuwe telefoon koopt, krijg je standaard een lader meegeleverd. Dit is de originele lader en deze is dan ook compleet afgestemd op jouw telefoon. De adapter zorgt voor de juiste netstroom en een optimale laadsnelheid. Natuurlijk kun je ook andere laders gebruiken, maar deze werken in veel gevallen minder goed dan het originele exemplaar. Is je lader stuk gegaan? Of werkt deze niet meer geheel naar behoren? Dan is het mogelijk om de originele lader opnieuw te bestellen. Op Accu-adapter.nl vind je een groot aanbod accu’s en adapters van verschillende merken.

De accu vervangen

Heb je je smartphone al een tijdje in gebruik en gaat de batterij steeds minder lang mee? Als de telefoon regelmatig erg heet wordt of als je deze niet meer kan gebruiken zonder netstroom wordt het tijd om de accu te vervangen. Dit kun je bij sommige apparaten zelf doen, maar tegenwoordig is dit niet meer zo vanzelfsprekend. Het is echter mogelijk om de smartphone op te sturen en vervolgens wordt er een nieuwe accu in geplaatst. Natuurlijk kun je ook een smartphone accu kopen in de winkel en deze direct laten plaatsen.

Rate this post