Terwijl de internationale cryptocurrencymarkt zich verder ontwikkelt en daarmee steeds meer volwassen wordt, is ook een Nederlandse partij aan de weg aan het timmeren. Het in Amsterdam gevestigde Blockport is een social trading platform voor cryptocurrencies. Blockport moet op termijn de concurrentie aangaan met de grootste tradingplatforms ter wereld en doet dit met een innovatieve insteek.

Hoewel met name Bitcoin inmiddels al jaren bekend is onder het grootste deel van de bevolking, blijft het aankopen, verkopen en gebruik van cryptocurrencies grotendeels een aangelegenheid voor de technisch ingestelde persoon.

Onder het grote publiek is Bitcoin en cryptocurrency in het algemeen nog altijd een relatief onbekend fenomeen.

Bitcoin Crypto

Social trading platform Blockport

Blockport wil hier verandering in brengen. De onderneming combineert een sociaal netwerk met een cryptocurrency trading platform. Daarbij staat gebruiksvriendelijkheid en een laag instapniveau centraal. Gebruikers kunnen bovendien met de eigen Blockport Tokens (BPT) gebruik maken van speciale features, zoals het volgen van ervaren cryptotraders.

Blockport lanceert in maart 2019 een zogenaamde STO, ofwel security token offering. Hoewel er overeenkomsten zijn, is dit een ander proces dan de bekendere ICO, waarbij tokens worden afgegeven bij de start van een cryptocurrency.

Een STO is in feite de crypto variant van een beursgang. STO’s zijn digitale effecten, die net als traditionele effecten ook bepaalde rechten met zich meebrengen. In simpele termen: een STO vormt een onderdeel van de onderneming. Mensen die gedurende de STO van Blockport security tokens inslaan, nemen hiermee dus een klein belang in de onderneming.

Een security token representeert een certificaat voor een overeenkomstig aandeel. De eigenaar van een security token heeft recht op dividenduitkering, net als het geval is bij traditionele effectenhandel op de beursvloer. De security tokens van Blockport bieden geen stemrecht.

Deelnemen in de STO van Blockport

De STO van Blockport staat onder controle van de wetgeving en vindt plaats via het platform Tokeny. De minimale inleg is €500, de tokens die worden uitgegeven zijn gebaseerd op Ethereum. De security tokens kunnen worden aangekocht met euro’s, dollars, Bitcoin en Ethereum. Via de website van Blockport is het mogelijk om je aan te melden, waarmee je updates ontvangt omtrent de STO en tijdig genotificeerd wordt van ontwikkelingen.

Met de eerste STO-ronde wil Blockport een totaalbedrag van 5 miljoen euro ophalen, dat wordt gebruikt voor verdere ontwikkeling van het platform. Later in 2019 vormt nog een tweede ronde. Een derde en laatste ronde vindt op een later moment plaats.

Rate this post